week 5 - woensdag
Ingrediënten
10 plakjes bladerdeeg (of 1 grote rol liefst vierkant voor ca 12 stuks)
3 a 4 rode appels
3 eetlepels abrikozen jam/confituur
1 eetlepel citroensap
30 gram suiker
snuf kaneel
poedersuiker als afwerking
beetje bloem om op de tafel te strooien
Materialen
Muffin bakvorm of bakpapier
Kwast
Bereiding
Snijd de appels doormidden en snijdt het steeltje en het klokhuis er uit. Snij de halve appel in hele dunne plakjes, kan ook met een soort van rasp. Ze moeten buigzaam zijn maar toch een mooi rood randje hebben.
Doe de appelschijfjes in een kom met koud water en voeg het citroensap toe.
Verwarm de kom 3 minuten in de magnetron/microgolfoven. Je kunt ze eventueel ook verwarmen in een pan water. Door de appeltjes te verwarmen worden ze zachter en buigzamer. Giet de schijfjes appel af.
Verwarm de oven op 200 graden. Doe de jam/confituur in een kommetje en voeg 2 eetlepels water toe en verwarm dit 1 minuutje in de magnetron of een pan en roer door elkaar.
Zet een beetje bloem op de tafel en leg er 2 plakjes bladerdeeg net over elkaar op. Druk ze goed vast aan elkaar.
Snijd dan de plak deeg in 4 lange stroken. Bestrijk de strook deeg met de kwast met een beetje van de waterige abrikozenjam. Leg een paar plakjes appel overlappend bovenop de deegstrook zodat ze er net bovenuit steken. Bestrooi ze met een beetje suiker en kaneel. Rol ze dan voorzichtig op en druk het uiteinde goed vast.
Leg ze een paar cm van elkaar op een bakplaat met bakpapier. Je kunt ook een muffinvorm insmeren met een beetje boter of olie en ze daar in doen. Als ze allemaal klaar zijn bak je ze ongeveer 25 minuten in het midden van de oven. Check of het deeg goed gaar is en zet ze anders nog een paar minuten terug in de oven. Bestrooi ze met poedersuiker en smakelijk !
Reacties
Een reactie posten